Дискусии
Could not compile stylesheet for simplistic. Using last compiled stylesheet.

Текуща ситуация по стратегическо управление

Публикувано в: ОСНОВЕН
Вторник, Декември 16 2014, 01:28 PM
1

Декември 16 2014, 05:55 РМ

Колеги от трите групи, които днес получиха признание за труда си през семестъра и направихме първия Книжковден– все още има някои, които не са се отказали да си повишат текущата оценка и ще искат да се възползват от последната възможност това да стане и да докажат преди всичко на себе си, че имат и такава способност. Могат да го направят, като и те в четвъртък представят добре направена семантична мрежа, чрез която точките им могат да се увеличат – днес това вече се случи с два екипа (единият даже беше сингъл, а другият в нов състав). Вече са прегледани и мога да дам едно междинно класиране с променените рангове след днешните три презентации и тези изпълнени задания, повишаващи текущата оценка, но ще се въздържа пак, докато не се изконсумира и този и вече последен шанс. Все пак доказахте и на най-големите скептици, че сте разбрали правилно замисъла от многократните ми призиви да не се оставяте на класическите форми за определяне на текущата оценка. След което вече ще има съобщение за окончателното приключване на семестъра в другия вторник и то ще е съпроводено с файл на основата на текущата ситуация преди изпита.

Декември 02 2014, 05:55 РМ

Колеги от двете групи, които правиха второто си контролно днес – все още има някои, които не са го направили и затова в четвъртък им се дава още един шанс (отнася се и за другите от миналия вторник). Само, че за общо удобство той пак няма да е в часовете за упражнения, а от 14-15,45 в компютърната зала 2061. Тогава е и крайният срок за предаване на SiC-3, след което «продукта» се предава още до края на работния ден на тюторите за точкуване. Може би има и някои, които ще предадат и семантични мрежи – все пак повече от 10 екипа успешно се пребориха и с това. Нека никой не се сърди на тези, които си ползват всички възможности, за да не им се снижава ранга в текущата оценка, а още по-малко на мен или на тюторите. Ние само ви пишем точки – подвизите са от вас! На започналите да си подготвят празниците – весело изкарване, но все пак си организирайте някой от екипа да донесе изпълненото задание.  

Ноември 23 2014, 09:39 PM

Моля, колегите от 3-те групи (2084-2086) да прочетат този текст, за да се запознаят с новата форма на дискусия за текущата ситуация по стратегическо управление. Макар да знам, че повече ги интересува каква им е рейтинговата позиция от класирането в очаквания с нетърпение файл на електронната таблица препоръчвам да се вникне в новата форма на организация на комуникацията между нас. И веднага акцентирам, че в съобщението вече ще се пази цялата досегашна комуникация и повече отделни съобщения може да има само в екстрени случаи за избягване на срив в социалната мрежа, което ще се извършва и по други канали. И нещо също толкова важно – в името на мотивацията по модела „позитивна подкрепа“ файл за класиране ще има едва когато се прецени, че това няма да навреди на интересите на масово участващите в дискусията и учебните семинари.

От тази позиция, първото междинно класиране ще е само с точките от първо контролно, SiC-1 с формалния критерий за качеството на изпълнение (познат повече като «Структура-Логика-Външен вид») на SiC-2. Към тях съвсем скоро ще се прибавят точки от предадените в четвъртък семантични мрежи като „голям бонус” на първата група задания. И по повод на някакво недоразумение за тестов център или други места за предаване (а не в компютърната зала 2061) ще се даде възможност за тези екипи, които вече уточниха с мен на лични съобщения, че могат да ги предадат във вторник (25.11.) след приключване на второто контролно, т.е. след 9,00 в каб. 1048 и след това ще бъдат предадени на тюторите за оценяване по двата основни критерия.

Разбира се, след това ще има файл-електронна таблица за първото класиране с всички точки до момента, а в седмицата след студентския празник и второ, като в него вече ще се включат и точките от SiC-2 и неговите бонуси, второто контролно и точки от направена по време на лекционните часове презентация с трансфер на шестобалната оценка по модела от първото контролно. И така ще вървим към крайното класиране за Книжковден и превръщане на точките от рейтинга в оценки по шестобалната скала.

 

Октомври 30 2014, 01:39 PM

Колеги, приемането на заданието SiC-1 приключи и вече са предадени на тюторите за точкуване. Както казах на днешните присъствали в упражненията дадох указание да са снизходителни защото с няколко изключения не са това, което трябваше да станат. Преобладават старите "библиографски справки" и анотации има под различна форма в тези, които ще получат повече заради своите текстове по модела "Из ..../източник с библиографските му или електронни данни/, други пък като лозунги и крилати фрази на видни мениджъри и теоретици в стратегическото управление или със схеми, подобни на тези, с които се илюстрира материал от темите). Но има и добра новина - масово вече не правите грешката от първи курс и повечето (пак без няколко изключения) са по учебна програма, а не по структури на едни или други учебници. От миналата седмица тече срокът и за SiC-2, за който определихме днес като срок за предаване по екипи с кодификацията, която ще видите тук (ако сте забравили) като направим рейтинг за получените точки от първото контролно и първото задание. Той е за по-следващия четвъртък (13.11), а в това време продължава и подготовката за семантичната мрежа и нейното предаване на 20.11. След това ще се готвим за второто контролно по същия модел, както беше първото. Напомням, че за второто задание и семантичната мрежа може да ползвате и желаещи да се изявят от другите 3 групи, които сега са при други преподаватели и това ще им се зачита като задание по желание по начина на формиране на текущата оценка при титуляр доц. Стоянова. Както и да си намерите други качествени навлеци от останалите извън обсега на първото задание около 10 % "НЛО"-та.

 

 
Прочети цялата статия

Отговори (0)
  • Няма отговори за тази дискусия
Вашият отговор