Дискусии
Could not compile stylesheet for simplistic. Using last compiled stylesheet.

ВЕСТНИКЪТ: ЗАПОЧВАМЕ ДА ЗАВЪРШВАМЕ!

Публикувано в: ОСНОВЕН
Вторник, Май 13 2014, 12:42 PM
0

ВЕСТНИКЪТ

Брой от 2014-05-13, 16.00 часа. Основна тема: ЗАПОЧВАМЕ ДА ЗАВЪРШВАМЕ!

Завършихме присъствените часове по ФПИ (с известно превишение); ДИУ (като се отчете и предстоящия teambuilding - със значително превишение); по АЦК и МП (с лек недостиг, но с изобилие от всякакви поканени чешити) и МИБ (утре свършват). А бе часовете свършиха. :)

2014-04-25, Петък. Завърши играта UNISIM. Тортите са изядени. Отчетите - оценени. Оценяващата матрица - попълнена. Точките - въведени във файла с оценките ba11.  Искам да отбележа, че почти всеки екип има нещо свежо, което заслужава отбелязване. В името на бързината (и с болка на сърцето) ще прескочим всички тези похвали. Готов съм да ги коментирам, но ме мързи да ги пиша. А и Милена драпа за още новини. :)

2014-04-26, Събота. Завърши контролния тест по АЦК. Радослав не е впечатлен, а по-скоро разочарован. Което означава, че ще има изпит на 2014-05-29 от 9.00 часа. Моят анализ (отчитайки високата активност и готовност за учебни подвизи в потока като цяло) е че еднократния изпит върху целия материал винаги дава по-лош образователен резултат от разбиването на учебния материал на много задания, за всяко от които са взети мерки за създаване на интерес чрез активни (игрови) методи. АЦК е родно братче на ФПИ. Радослав е отличен преподавател (по призвание). Същите студенти. Метода - различен = резултатите - различни.

2014-05-09, Петък, в 23.00 завърши играта Virtual Stock Exchange. Резултатите са свалени, точките - определени, чакат на опашката (да се освободи компютър) за въвеждане във файла ba11. Можете да продължите да играете за собствен кеф до 2014-06-13, когато изтича срока на регистрация на играта. След това Играта продължава индивидуално.

2014-05-10, Събота. Завърши играта на Делта Сток. Резултатите са получени, но не в много подреден вид. Изискват се известно 'вчесване' на файла. След това ще оценим точките и ще ги въведем. Накратко: чакате.

2014-05-11, Неделя, 19.00 часа. Завърши с 'Книжков ден' дисциплината "Управленски игри и симулации' за нашите МБА. Поради изчерпване на часовете им, teambuilding-а за тях остава по-желание. Това означава, че участващите ще бъдат основно баклавари + по някой фен - магистър.

2014-05-12, Понеделник. Завърши заданието по МИБ. Не е още оценено. Вече не чака. Проверява се. Ще стане. Днес.

2014-05-13, Вторник (Днес!) в 24.00 часа. Завършва играта 'Възстановете Истината'. Тя е лесна за оценяване.

Днес: МАГИЯ. Всички точки и оценки от преди 2014-04-25 стават 'неоспорима истина' и не могат да се корегират и изменят. Останалите подлежат на корекции в 'името на справедливостта'.

2014-05-14, Сряда, 9.00 часа. Последна лекция по МИБ и 'Книжков ден" по МИБ. Ако Милена не може да си види точките предварително да мрънка на Матилда.

2014-05-16, Петък, 9.00 часа. Извънредна, предварителна дата за изпит по АЦК за тези, които заминават нанякъде. Само за тези, от списъка на заминаващите. Редовния изпит по АЦК е на 2014-05-29, Четвъртък от 9.00 часа.

Иначе, денят беше предвиден за резервен учебен ден и за 'най-интересните теми под слънцето', плюс научен семинар вечерта. Има малки промени. Става ден за консултации по ДИУ и МП. Ден за оценяване на натрупалата се планина от студентски интелектуални подвизи. Ден за инструктаж на тюторите за предстоящия teambuilding. Най-интересните теми под слънцето (Transhmanism, Longevity, Singularity and so on) остават за следващия семестър по дисциплината 'Моделиране и прогнозиране в управлението', блок 'Футурология'. Научният семинар Friday Night Club се отменя в името на подготовката на teambuilding. В тази връзка: при първа възможност ще добавя нови теми и задания, свързани с тази тематика.

2014-05-17, Събота. Ден на св. Кирил и Методи. Ще го отпразнуваме подобаващо с цял ден teambuilding. Празнуваме и край на семестъра разбира се. Дано не вали, макар че и това е предвидено. За това важно събитие очаквайте специален брой на ВЕСТНИКЪТ.  За всеки случай пиша най-важното и тук:

2014-05-17, 8.00 - 9.00 часа, 2009 зала. Инструктаж и регистрация на групите.  Важно е да се дойде навреме, защото след 9.00 залата е заета. Облекло - като за излет. Затворени, удобни обувки. Никакви токчета, или сандали. Не искам пак някоя да я нахапят кърлежи (както миналата година). Носете си реквизити като за парти. :)

9.00 - 18.00 Teambuilding в парка, ако е хубаво времето, в сградата, ако вали. Ползвайки Картата, всяка група (племе) трябва да мине през поредица от 'изпитания', да набере всички парченца на Пъзела, за да научи последната си задача, изпълнението на която ще представи в заключителното шоу (около 16.00 - 18.00 часа). 

2014-05-18, Неделя. Предварително обявения 'Книжков ден' се отлага за по-добри времена поради тежък ангажимент на целия преподавателски екип: Абсолвентски бал на 4-ти курс БА. :) Предвиденото пиене на бира и дискотека в събота вечер по случай края на семестъра се отменя по същата причина. На студентите от 3-ти курс се предоставя възможността за творческа самоорганизация. :)

2014-05-26, Понеделник, 9.00 часа. Става важен ден (и час).

Официална дата за изпита по ФПИ (явяват се само тези, които на са правили тест, или новопоявили се НЛО-та).

Завършва срока за заданието по МП. Junior точи компютър. Аз - също.

Краен срок за всички линкове за нормални студенти и зубри. Надявам се, че сърчицето на Милена ще тупка по-спокойно понеже вече знае Срокът!

Това също така означава, че срокът за заданието за 'Игровизация' се удължава до 2014-06-02 - официалната дата за изпита по ДИУ (не че някой ще се явява на изпит). Още една причина за успокояване на сърчицето. :)

Препоръчвам първо да се фокусирате върху линковете, да ги завършите и след това да се борите с 'Игровизация'. За нея ще разширя менюто от възможни задания, за да се съгласува с всички други категории студенти, изучаващи ДИУ или УИС. Освен това ще ни помогнете по-бързо да ги оценим, подредим и предоставим на 4-ти курс да се готвят за държавен изпит. Впрочем те ще оценяват полезността на предложените линкове. :) Догодина вие ще сте на тяхно място. :)

Още за линковете. Всички отсъствали от упражнения по ФПИ по уважителни причини могат да упражнят ' брой опции за догонване' (виж таблицата с точките) по следното правило: 1 опция за догонване (т. е. отсъствие от едно упражнение) се отработва с 10 допълнителни линка по ФПИ. Всеки, които има 'брой опции за ..." > 0 праща (ако желае да догонва) по 10 линка за всяко отсъствие.

НЛО-та могат да отработват недостигащи точки (за да изкарат среден 3) с 'черен' труд - въвеждане на линкове, извлечени от минало-годишни зубри, но все още не въведени в базата данни. Трудова норма: 100 въведени линка за 2 точки. (Експериментиращата тюторка днес работеше със скорост 120 линк за час средно за деня.) Важи само за недостигащи точки от оценка Слаб 2 до Среден 3.

Официални изпитни дати:

2014-05-26, Понеделник, 9.00. Изпит по ФПИ.

2014-05-29, Четвъртък, 9.00. Изпит по МП и АЦК.

2014-06-02, Понеделник, 9.00. Изпит по ДИУ.

............................................. Изпит по МИБ.

Нормални и зубри отиват на купон, ваканция, бригада, бизнес и пр.

НЛО-та получават допълнителни задания, за да отработят с 'черен' труд своя НЛО-изъм.

НЛО от по-висок ред отиват на поправителни/ликвидационни изпити, за да бъдат скъсани. 

2014-06-16, Понеделник, 9.00. Поправителен/ликвидационен изпит по ФПИ.

2014-06-17, Вторник, 9.00. Поправителен/ликвидационен изпит по МП и АЦК.

2014-06-18, Сряда, 9.00. Поправителен/ликвидационен изпит по ДИУ.

 За днес спирам дотук. Очаквайте ВЕСТНИКЪТ! ИГРАТА никога не спира!

P. S. Напастта от навлеци - отработена, Кафето - изпито. Бирата - още не.

следващата пауза ще е за черна бира. И трябва да напишем ЧРД! на братовчеда. :)
Read full article

Харесва ми
Отговори (0)
  • Няма отговори за тази дискусия
Вашият отговор